China verlaagde gisteren onverwacht de rentevoeten, maar de economen verwachten dat het effect van de renteverlaging beperkt zal blijven. Verwacht wordt dat de People's Bank of China op korte termijn ook nog eens de reserveverplichtingen voor de banken gaat verlagen.

Euro is bij lange na nog niet dood

Het resultaat van de afgelopen eurotop toont dat de euro bij lange na niet dood is, concludeert Jim O'Neill van Goldman Sachs. De Europese leiders hebben vooruitgang geboekt met het creëren van pan-Europees toezicht op de banken en uitbreiding van de bevoegdheden van het ESM. Dit is meer dan vooraf was verwacht.

Risico-opslagen gedaald

Risico-opslagen van de Europese staatsobligaties ten opzichte van Duitse zijn vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanzienlijk gedaald.

Ierland sprong in het oog met een daling van de risico-opslag van 70 - 100 bps over de Ierse curve. Ierland heeft toezeggingen gekregen dat er opnieuw naar de situatie van de financiële sector gekeken zal worden.

Volgens premier Kenny van Ierland geven de toezeggingen aan Spanje en Italië ruimte om de afspraken met Ierland te herzien.

Naast Ierland daalden ook de risico-opslagen van Italië en Spanje.

De Spaanse 10-jaars rente stond op 6,40%, of een daling van 54 bps en een daling van 90 bps ten opzichte van de hoogste stand van 7,3% op 18 juni.

De 10-jaars rente van Italië daalde 26 bps en bedroeg 5,90%. De hoogste stand dit jaar was 7,20% op 6 januari. Ook de markt voor bedrijfsobligaties reageert positief. Diverse iTraxx indices, onder andere voor senior en achtergestelde financials dalen.

China verlaagde gisteren onverwacht de rentevoeten, maar de economen verwachten dat het effect van de renteverlaging beperkt zal blijven. Verwacht wordt dat de People's Bank of China op korte termijn ook nog eens de reserveverplichtingen voor de banken gaat verlagen. Euro is bij lange na nog niet dood Het resultaat van de afgelopen eurotop toont dat de euro bij lange na niet dood is, concludeert Jim O'Neill van Goldman Sachs. De Europese leiders hebben vooruitgang geboekt met het creëren van pan-Europees toezicht op de banken en uitbreiding van de bevoegdheden van het ESM. Dit is meer dan vooraf was verwacht.Risico-opslagen gedaald Risico-opslagen van de Europese staatsobligaties ten opzichte van Duitse zijn vorige week volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanzienlijk gedaald. Ierland sprong in het oog met een daling van de risico-opslag van 70 - 100 bps over de Ierse curve. Ierland heeft toezeggingen gekregen dat er opnieuw naar de situatie van de financiële sector gekeken zal worden. Volgens premier Kenny van Ierland geven de toezeggingen aan Spanje en Italië ruimte om de afspraken met Ierland te herzien. Naast Ierland daalden ook de risico-opslagen van Italië en Spanje. De Spaanse 10-jaars rente stond op 6,40%, of een daling van 54 bps en een daling van 90 bps ten opzichte van de hoogste stand van 7,3% op 18 juni. De 10-jaars rente van Italië daalde 26 bps en bedroeg 5,90%. De hoogste stand dit jaar was 7,20% op 6 januari. Ook de markt voor bedrijfsobligaties reageert positief. Diverse iTraxx indices, onder andere voor senior en achtergestelde financials dalen.