Na de recente koersterugval bedraagt de koerswinst nog zo'n 5%. E.ON presteerde minder en is nagenoeg onveranderd. Op fundamenteel vlak biechtte RWE zopas zijn eerste nettoverlies in zijn bedrijfsgeschiedenis op.

Hoofdoorzaak van het nettoverlies zijn de sterk gedaalde electriciteitsprijzen in 2013 en die daling vloeit voort uit de sterke expansie van groene energie (vnl. wind- en zonne-energie).

Als gevolg hiervan zette RWE een belangrijk deel van zijn op aardgas draaiende energiecentrales buiten dienst. Uitgebreide

kostenbesparingsplannen, sterke gereduceerde investeringsbudgetten en een knip van het dividend moeten ervoor zorgen dat de verliezen beperkt blijven.

Waar RWE, E.ON en andere nutsbedrijven het meest baat bij zullen hebben, is een verdere expansie van de economische

groei in de eurozone.

Die groei moet voor een structureel herstel van de electriciteitsprijzen zorgen. Op technisch vlak bevinden de koersen zich nog in een stijgende trend maar waakzaamheid blijft geboden om teleurstellingen te vermijden. Geert Van Herck heeft voor beide aandelen een advies houden.

Na de recente koersterugval bedraagt de koerswinst nog zo'n 5%. E.ON presteerde minder en is nagenoeg onveranderd. Op fundamenteel vlak biechtte RWE zopas zijn eerste nettoverlies in zijn bedrijfsgeschiedenis op. Hoofdoorzaak van het nettoverlies zijn de sterk gedaalde electriciteitsprijzen in 2013 en die daling vloeit voort uit de sterke expansie van groene energie (vnl. wind- en zonne-energie). Als gevolg hiervan zette RWE een belangrijk deel van zijn op aardgas draaiende energiecentrales buiten dienst. Uitgebreide kostenbesparingsplannen, sterke gereduceerde investeringsbudgetten en een knip van het dividend moeten ervoor zorgen dat de verliezen beperkt blijven. Waar RWE, E.ON en andere nutsbedrijven het meest baat bij zullen hebben, is een verdere expansie van de economische groei in de eurozone. Die groei moet voor een structureel herstel van de electriciteitsprijzen zorgen. Op technisch vlak bevinden de koersen zich nog in een stijgende trend maar waakzaamheid blijft geboden om teleurstellingen te vermijden. Geert Van Herck heeft voor beide aandelen een advies houden.