Gezien de nog steeds aanwezige risico's lijkt een te grote betrokkenheid op risicovolle activaklassen niet aanbevolen. Ook voor de beurzen is het plaatje allesbehalve hoopgevend, Petercam ziet verkoopsignalen bij aandelen na de recente rally die de koersen naar hogere regionen heeft getild.

Er spelen momenteel heel wat factoren op de financiële markten, maar daar staat de overvloedige aanwezigheid van liquiditeiten tegenover. Het is echter de vraag of deze liquiditeiten in de huidige omstandigheden hun weg naar de beurs gaan vinden.

Twee grote risico's

Petercam ziet twee grote risico's. Op de eerste plaats is er natuurlijk de Europese schuldencrisis, die maar niet ingedijkt raakt. Daarnaast blijft een 'spike' in de olieprijzen mogelijk, meer bepaald als reactie van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

Beide factoren kunnen het consumentenvertrouwen nog verder ondermijnen. Economisch gezien is er een positief momentum in de Verenigde Staten, dat echter in veel mindere mate in Europa aanwezig is. De groeimarkten hebben nog steeds een belangrijk opwaarts potentieel, zodat een overwogen positie aanbevolen blijft. Petercam is onderwogen in cash en overheidsobligaties uit de kern van de eurozone.

Gezien de nog steeds aanwezige risico's lijkt een te grote betrokkenheid op risicovolle activaklassen niet aanbevolen. Ook voor de beurzen is het plaatje allesbehalve hoopgevend, Petercam ziet verkoopsignalen bij aandelen na de recente rally die de koersen naar hogere regionen heeft getild. Er spelen momenteel heel wat factoren op de financiële markten, maar daar staat de overvloedige aanwezigheid van liquiditeiten tegenover. Het is echter de vraag of deze liquiditeiten in de huidige omstandigheden hun weg naar de beurs gaan vinden. Twee grote risico's Petercam ziet twee grote risico's. Op de eerste plaats is er natuurlijk de Europese schuldencrisis, die maar niet ingedijkt raakt. Daarnaast blijft een 'spike' in de olieprijzen mogelijk, meer bepaald als reactie van de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Beide factoren kunnen het consumentenvertrouwen nog verder ondermijnen. Economisch gezien is er een positief momentum in de Verenigde Staten, dat echter in veel mindere mate in Europa aanwezig is. De groeimarkten hebben nog steeds een belangrijk opwaarts potentieel, zodat een overwogen positie aanbevolen blijft. Petercam is onderwogen in cash en overheidsobligaties uit de kern van de eurozone.