Ondertussen duiken volgens Geert Van Herck van Leleux de eerste uitbodemingssignalen op : zo is de RSI-indicator tot zeer oververkochte niveaus teruggevallen en treedt er een positieve divergentie met de index op.

Een eerste koersdoel voor een technisch herstel van de S&P 500 is 1.669,51 punten, de top van 26 augustus. Het patroon dat Van Herck voor ogen heeft in de S&P 500 is dat van de correctie van mei - juni van dit jaar. Die correctie verliep in 3 bewegingen : een eerste daling, dan een herstel (met lagere top) en tenslotte een finale daling.

Naar analogie met dit patroon lijkt de S&P 500 nu zijn eerste daling af te ronden.

Als de index de bewegingen van mei - juni volgt, zal er in het nakende herstel geen nieuwe top boven 1.700 punten gezet worden.

Daarna zou er volgens Van Herck dan een finale daling komen die hoogstwaarschijnlijk de belangrijke steun op 1.560 punten gaat opzoeken.

Ondertussen duiken volgens Geert Van Herck van Leleux de eerste uitbodemingssignalen op : zo is de RSI-indicator tot zeer oververkochte niveaus teruggevallen en treedt er een positieve divergentie met de index op. Een eerste koersdoel voor een technisch herstel van de S&P 500 is 1.669,51 punten, de top van 26 augustus. Het patroon dat Van Herck voor ogen heeft in de S&P 500 is dat van de correctie van mei - juni van dit jaar. Die correctie verliep in 3 bewegingen : een eerste daling, dan een herstel (met lagere top) en tenslotte een finale daling. Naar analogie met dit patroon lijkt de S&P 500 nu zijn eerste daling af te ronden. Als de index de bewegingen van mei - juni volgt, zal er in het nakende herstel geen nieuwe top boven 1.700 punten gezet worden. Daarna zou er volgens Van Herck dan een finale daling komen die hoogstwaarschijnlijk de belangrijke steun op 1.560 punten gaat opzoeken.