Dit is een eerste, noodzakelijke vergunning, maar ook andere vergunningen zoals de kabellegvergunning zijn nodig alvorens de bouw kan starten.

Zover is het echter nog niet. De concrete invulling van het Belgian Offshore Grid wordt momenteel uitgewerkt met de betrokken windmolenparken en andere betrokken partijen (Plug at Sea, Belgian Offshore Platform, ...).

Bovendien kan de offshoreproductie maar aan land worden gebracht als het project Stevin, de nieuwe te bouwen hoogspanningsverbinding tussen Zeebrugge en Zomergem, is uitgevoerd.

Dit is een eerste, noodzakelijke vergunning, maar ook andere vergunningen zoals de kabellegvergunning zijn nodig alvorens de bouw kan starten. Zover is het echter nog niet. De concrete invulling van het Belgian Offshore Grid wordt momenteel uitgewerkt met de betrokken windmolenparken en andere betrokken partijen (Plug at Sea, Belgian Offshore Platform, ...). Bovendien kan de offshoreproductie maar aan land worden gebracht als het project Stevin, de nieuwe te bouwen hoogspanningsverbinding tussen Zeebrugge en Zomergem, is uitgevoerd.