De staatsobligaties kregen een knauw uit vrees voor toekomstige inflatie en goud en olie koersten gevoelig hoger, zo merkt P&B Invest op.

Nieuwe data toonden vorige week dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in mei onverwacht hard steeg naar het hoogste niveau sinds september 2008.

Het consumentenvertrouwen geldt als een belangrijke barometer voor de consumentenbestedingen, die goed zijn voor twee derde van de omvang van de Amerikaanse economie.

De Amerikaanse huizenprijzen bevonden zich in maart volgens de Case-Shiller index 18% lager dan een jaar eerder. Wel waren er voor het eerst sinds lange tijd prijsstijgingen te zien en dit in 3 van de 20 regio's waar de prijzen gemeten worden, aldus nog P&B Invest.

De staatsobligaties kregen een knauw uit vrees voor toekomstige inflatie en goud en olie koersten gevoelig hoger, zo merkt P&B Invest op.Nieuwe data toonden vorige week dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in mei onverwacht hard steeg naar het hoogste niveau sinds september 2008. Het consumentenvertrouwen geldt als een belangrijke barometer voor de consumentenbestedingen, die goed zijn voor twee derde van de omvang van de Amerikaanse economie.De Amerikaanse huizenprijzen bevonden zich in maart volgens de Case-Shiller index 18% lager dan een jaar eerder. Wel waren er voor het eerst sinds lange tijd prijsstijgingen te zien en dit in 3 van de 20 regio's waar de prijzen gemeten worden, aldus nog P&B Invest.