Tot dusver gepubliceerde vooruitblikkende indicatoren (orderontvangsten, ondernemersvertrouwen) wijzen erop dat de economische situatie in het eerste kwartaal niet verbetert.

De neerwaartse spiraal wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers pas doorbroken als de kredietverlening weer op gang komt, lastenverlichting en overheidsinvesteringen effect beginnen te krijgen en ook elders in de wereld de economie het dieptepunt is gepasseerd.

Zo ver is het nog niet. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht pas laat in het jaar de eerste tekenen van een groeiherstel in Europa.

Tot dusver gepubliceerde vooruitblikkende indicatoren (orderontvangsten, ondernemersvertrouwen) wijzen erop dat de economische situatie in het eerste kwartaal niet verbetert. De neerwaartse spiraal wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers pas doorbroken als de kredietverlening weer op gang komt, lastenverlichting en overheidsinvesteringen effect beginnen te krijgen en ook elders in de wereld de economie het dieptepunt is gepasseerd. Zo ver is het nog niet. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht pas laat in het jaar de eerste tekenen van een groeiherstel in Europa.