Wanneer iedereen dezelfde redenering wil volgen, dreigt een heuse 'currency war'. De eerste schoten in die valutaoorlog zijn al afgevuurd, het volstaat namelijk om naar Japan te kijken waar de centrale bank als volgende in de rij op grote schaal aan geldcreatie denkt.

Het is volgens de analisten alleen naar afwachten wie nu als volgende een schot voor de boeg zal afvuren. Wie de oorlog opstart, beschikt uiteraard over een voorsprong.

De vraag is echter of er wel iemand is die van zo'n oorlog beter kan worden. Met name op de financiële markten dreigt een valutaoorlog de nodige sporen achter te laten. Ook de dollar en de euro kunnen overigens in zo'n oorlog betrokken worden.

Wanneer iedereen dezelfde redenering wil volgen, dreigt een heuse 'currency war'. De eerste schoten in die valutaoorlog zijn al afgevuurd, het volstaat namelijk om naar Japan te kijken waar de centrale bank als volgende in de rij op grote schaal aan geldcreatie denkt. Het is volgens de analisten alleen naar afwachten wie nu als volgende een schot voor de boeg zal afvuren. Wie de oorlog opstart, beschikt uiteraard over een voorsprong. De vraag is echter of er wel iemand is die van zo'n oorlog beter kan worden. Met name op de financiële markten dreigt een valutaoorlog de nodige sporen achter te laten. Ook de dollar en de euro kunnen overigens in zo'n oorlog betrokken worden.