Deze week publiceren zeer veel bedrijven hun resultaten en dan zal het beeld ongetwijfeld duidelijker worden.

De meeste Amerikaanse bedrijven meldden iets betere resultaten dan verwacht. Dat gold voor de financiële instellingen Wells Fargo, Citigroup en Bank of America, hoewel de winst per aandeel van de laatste tegenviel door een paar eenmalige posten. Daarvan geschoond was de ontwikkeling van de resultaten wel weer positief.

Ook Google presenteerde iets minder goede resultaten dan verwacht, maar de groei van de afzet was zo sterk dat de koers niettemin met 3% opliep. IBM moest daarentegen 2% in koers prijsgeven, ondanks goede en meevallende resultaten.

De (gedeeltelijke) omslag die het bedrijf wil maken, van hardware naar software, gaat echter met de nodige problemen gepaard.

Deze week publiceren zeer veel bedrijven hun resultaten en dan zal het beeld ongetwijfeld duidelijker worden. De meeste Amerikaanse bedrijven meldden iets betere resultaten dan verwacht. Dat gold voor de financiële instellingen Wells Fargo, Citigroup en Bank of America, hoewel de winst per aandeel van de laatste tegenviel door een paar eenmalige posten. Daarvan geschoond was de ontwikkeling van de resultaten wel weer positief. Ook Google presenteerde iets minder goede resultaten dan verwacht, maar de groei van de afzet was zo sterk dat de koers niettemin met 3% opliep. IBM moest daarentegen 2% in koers prijsgeven, ondanks goede en meevallende resultaten. De (gedeeltelijke) omslag die het bedrijf wil maken, van hardware naar software, gaat echter met de nodige problemen gepaard.