De Britse minister George Osborne liet alvast weten dat de eurocrisis de groei van de Britse economie afremt. De eerste reacties op het reddingsplan zijn in ieder geval positief, de Aziatische beurzen noteren fors in de plus en ook de euro heeft de wind in de zeilen. Onderhuids zijn de problemen echter nog niet verdwenen.

Spaanse emissie geslaagd, ratingverlaging door Fitch

Fitch heeft vorige week de rating van Spanje met drie stappen verlaagd naar BBB. Daarmee heeft de ratingagency de laagste rating, want Moody's heeft een A3 en S&P's een BBB+. Het vooruitzicht van de drie ratingagencies is negatief.

Voornaamste reden voor Fitch voor de ratingverlaging zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kosten van herstructurering en herkapitalisatie van banken.

Fitch schat die op Eur 60 mrd tot Eur 100 mrd in een negatief scenario. Daarnaast verwacht Fitch dat het land dit jaar en volgend jaar nog in een recessie zal zitten.

De veiling van drie Spaanse staatsobligaties verliep donderdag goed. Het land haalde Eur 2,07 mrd op bij een maximale aangekondigde Eur 2 mrd.

De bid-to-covers waren behoorlijk hoog, waarschijnlijk te danken aan het relatief lage bedrag en optimisme in de markt dat op korte termijn externe hulp voor de bankensector komt.

Door de hoop hierop is de risico-opslag voor de 10-jaars lening in de afgelopen dagen met 70 bps gedaald van het hoogtepunt van 478 bps van 1 juni.

De Britse minister George Osborne liet alvast weten dat de eurocrisis de groei van de Britse economie afremt. De eerste reacties op het reddingsplan zijn in ieder geval positief, de Aziatische beurzen noteren fors in de plus en ook de euro heeft de wind in de zeilen. Onderhuids zijn de problemen echter nog niet verdwenen.Spaanse emissie geslaagd, ratingverlaging door Fitch Fitch heeft vorige week de rating van Spanje met drie stappen verlaagd naar BBB. Daarmee heeft de ratingagency de laagste rating, want Moody's heeft een A3 en S&P's een BBB+. Het vooruitzicht van de drie ratingagencies is negatief. Voornaamste reden voor Fitch voor de ratingverlaging zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de kosten van herstructurering en herkapitalisatie van banken. Fitch schat die op Eur 60 mrd tot Eur 100 mrd in een negatief scenario. Daarnaast verwacht Fitch dat het land dit jaar en volgend jaar nog in een recessie zal zitten. De veiling van drie Spaanse staatsobligaties verliep donderdag goed. Het land haalde Eur 2,07 mrd op bij een maximale aangekondigde Eur 2 mrd. De bid-to-covers waren behoorlijk hoog, waarschijnlijk te danken aan het relatief lage bedrag en optimisme in de markt dat op korte termijn externe hulp voor de bankensector komt. Door de hoop hierop is de risico-opslag voor de 10-jaars lening in de afgelopen dagen met 70 bps gedaald van het hoogtepunt van 478 bps van 1 juni.