Eerste reacties analisten op bod op Solvay Pharma, nog tegenbod mogelijk?

De eerste reacties van de analisten op het bericht over de overname van Solvay Pharma door Abbott waren positief. Beide bedrijven kunnen met de transactie een goede zaak doen.

Larry Biegelsen, van Wells Fargo Securities, merkt op dat Abbott de afhankelijkheid van zijn arthritis medicijn Humira kan afbouwen. Humira is het belangrijkste product van het bedrijf, maar dreigt omzet te verliezen als gevolg van een daling van de consumentenbestedingen.

Wanneer de deal wordt afgerond, daalt de afhankelijkheid van Humira in de totale omzet van Abbott tot 15%. Momenteel bedraagt die afhankelijkheid nog steeds ongeveer 18%.

Volgens Bruce Nudell van UBS kan de overname onmiddellijk gaan bijdragen aan de winstgevendheid van Abbott. Hij rekent op een stijging van de winst per aandeel met 5 tot 7% in de komende drie jaar.

Over de kansen op een tegenbod zijn de analisten het niet eens. Zowel Nycomed A/S als Takeda Pharmaceutical hebben volgens insiders eveneens interesse voor de farmapoot van Solvay getoond.

Takeda hulde zich vanmorgen in stilzwijgen, terwijl Nycomed volgens insiders maar 4 tot 4,50 miljard euro wou bieden. De Zwitsers zijn/waren geïnteresseerd in de farmapoot van Solvay in afwachting van een IPO in 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content