De bezorgdheid over de situatie in Syrië drukt volgens professor Stefan Duchateau het economische nieuws op de achtergrond. Nochtans waren er in de afgelopen dagen een aantal interessante ontwikkelingen.

De tegenvallende Amerikaanse cijfers over de verkoop van duurzame goederen bracht enig soelaas op de hypernerveuze obligatiemarkten.

De verrassend goede evolutie van de Chinese PMI-cijfers kan wijzen op een beperkt herstel van de industriële activiteit, met positieve repercussies voor de rest van Zuidoost Azië.

Dit laatste was overigens meer dan welkom en van aard om de terugval in de Aziatische aandelenmarkten tijdelijk af te remmen.

De bezorgdheid over de situatie in Syrië drukt volgens professor Stefan Duchateau het economische nieuws op de achtergrond. Nochtans waren er in de afgelopen dagen een aantal interessante ontwikkelingen. De tegenvallende Amerikaanse cijfers over de verkoop van duurzame goederen bracht enig soelaas op de hypernerveuze obligatiemarkten. De verrassend goede evolutie van de Chinese PMI-cijfers kan wijzen op een beperkt herstel van de industriële activiteit, met positieve repercussies voor de rest van Zuidoost Azië. Dit laatste was overigens meer dan welkom en van aard om de terugval in de Aziatische aandelenmarkten tijdelijk af te remmen.