Vooral financiële instellingen weten dit positieve sentiment te benutten. Met emissies en verkopen van bedrijfsonderdelen brengen zij hun balansen snel in orde.

Voor de toekomst een positief gegeven. Op deze manier versterkt de ene positieve ontwikkeling de andere. Toch kunnen beleggers er niet omheen dat winstverbetering nog steeds gedragen wordt door kostenbesparingen.

Uiteindelijk moet het herstel gedragen worden door oplevende consumentenbestedingen.

In de VS zijn op dit vlak voorzichtige positieve signalen. Deze signalen kunnen meer draagvlak krijgen. Deze week wordt meer bekendgemaakt over de ontwikkeling van hypotheekaanvragen en detailhandelsverkopen.

Als die wederom positief zijn zullen beleggers hun blik van de kwartaalcijfers richting centrale banken wenden. Voor obligatiebeleggers blijft nu immers de dreiging van inflatie hangen.

Zover is het nu nog niet, aldus ABN Amro.

Ook voor Europese aandelenbeleggers is zicht op afbouw van stimuleringsmaatregelen van belang. Het zou zomaar kunnen betekenen dat de dollarverzwakking standhoudt. Dan kan onze exportindustrie weer met meer optimisme vooruit kijken.

Vooral financiële instellingen weten dit positieve sentiment te benutten. Met emissies en verkopen van bedrijfsonderdelen brengen zij hun balansen snel in orde. Voor de toekomst een positief gegeven. Op deze manier versterkt de ene positieve ontwikkeling de andere. Toch kunnen beleggers er niet omheen dat winstverbetering nog steeds gedragen wordt door kostenbesparingen. Uiteindelijk moet het herstel gedragen worden door oplevende consumentenbestedingen. In de VS zijn op dit vlak voorzichtige positieve signalen. Deze signalen kunnen meer draagvlak krijgen. Deze week wordt meer bekendgemaakt over de ontwikkeling van hypotheekaanvragen en detailhandelsverkopen. Als die wederom positief zijn zullen beleggers hun blik van de kwartaalcijfers richting centrale banken wenden. Voor obligatiebeleggers blijft nu immers de dreiging van inflatie hangen. Zover is het nu nog niet, aldus ABN Amro. Ook voor Europese aandelenbeleggers is zicht op afbouw van stimuleringsmaatregelen van belang. Het zou zomaar kunnen betekenen dat de dollarverzwakking standhoudt. Dan kan onze exportindustrie weer met meer optimisme vooruit kijken.