Vermoedt wordt dat de goudprijs op grote schaal gemanipuleerd werd en dat heel wat banken bij deze operatie betrokken waren. Voor een Amerikaanse federale rechtbank worden op 27 november de eerste hoorzittingen over de manipulatie van de goudprijs gehouden.

Uiteraard is iedereen op de goudmarkt nieuwsgierig naar wat er uit de bus zal komen. Voor de goudmijnen is het vooral belangrijk wat er nadien met de goudprijs zal gebeuren. De meeste analisten zijn van mening dat die alleen maar kan stijgen wanneer de manipulatie definitief tot het verleden behoort.

Vermoedt wordt dat de goudprijs op grote schaal gemanipuleerd werd en dat heel wat banken bij deze operatie betrokken waren. Voor een Amerikaanse federale rechtbank worden op 27 november de eerste hoorzittingen over de manipulatie van de goudprijs gehouden. Uiteraard is iedereen op de goudmarkt nieuwsgierig naar wat er uit de bus zal komen. Voor de goudmijnen is het vooral belangrijk wat er nadien met de goudprijs zal gebeuren. De meeste analisten zijn van mening dat die alleen maar kan stijgen wanneer de manipulatie definitief tot het verleden behoort.