De investering heeft betrekking op een bedrag van 21,3 miljoen EUR, wat de raming van de vastgoedexpert niet overschrijdt. De operatie zal een weerslag hebben op de resultaten per aandeel vanaf het lopende boekjaar en zou het mogelijk moeten maken om het geconsolideerde resultaat 2009/2010 met 5 cent per aandeel te verhogen.

Alle winkels zijn verhuurd aan Grand Frais-partners in het kader van vaste huurcontracten op 9 jaar evenals aan enkele kleine zelfstandigen voor bepaalde bijbehorende units (bakkerij, kapper, bloemist, enz.).

De Grand Frais-winkels verkopen uitsluitend voeding. Ze maken deel uit van die nieuwe beweging om de klant zoveel mogelijk verse voedingswaren aan te bieden en sluit alle niet-voedingswaren uit. Ze zijn ontworpen op het model van de traditionele markthallen.

De investering heeft betrekking op een bedrag van 21,3 miljoen EUR, wat de raming van de vastgoedexpert niet overschrijdt. De operatie zal een weerslag hebben op de resultaten per aandeel vanaf het lopende boekjaar en zou het mogelijk moeten maken om het geconsolideerde resultaat 2009/2010 met 5 cent per aandeel te verhogen. Alle winkels zijn verhuurd aan Grand Frais-partners in het kader van vaste huurcontracten op 9 jaar evenals aan enkele kleine zelfstandigen voor bepaalde bijbehorende units (bakkerij, kapper, bloemist, enz.). De Grand Frais-winkels verkopen uitsluitend voeding. Ze maken deel uit van die nieuwe beweging om de klant zoveel mogelijk verse voedingswaren aan te bieden en sluit alle niet-voedingswaren uit. Ze zijn ontworpen op het model van de traditionele markthallen.