Even leek het dat er een kleine correctie zou intreden toen de index woensdag na het bereiken van de hoogste koers sinds september 2008 met 1,5% daalde en voor het eerst sinds vijf handelsdagen weer onder de 360 punten kwam.

Donderdag daalde de index verder tot 356 punten; onder het niveau van begin dit jaar. Vrijdag kreeg het sentiment in Europa echter weer een impuls toen de ifo-index, het Duitse producentenvertrouwen, onverwacht naar het hoogste niveau sinds de Duitse hereniging steeg.

Later op de dag presenteerde General Electric sterke kwartaalcijfers en steeg met maar liefst 7,1%. Als een van Amerika's grootste conglomeraten de omzet exclusief acquisities met 6% ziet stijgen is dat een belangrijk positief signaal.

Topman Jeffrey Immelt noemde het kwartaal zelfs een goede voorbode voor 2011, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Even leek het dat er een kleine correctie zou intreden toen de index woensdag na het bereiken van de hoogste koers sinds september 2008 met 1,5% daalde en voor het eerst sinds vijf handelsdagen weer onder de 360 punten kwam. Donderdag daalde de index verder tot 356 punten; onder het niveau van begin dit jaar. Vrijdag kreeg het sentiment in Europa echter weer een impuls toen de ifo-index, het Duitse producentenvertrouwen, onverwacht naar het hoogste niveau sinds de Duitse hereniging steeg. Later op de dag presenteerde General Electric sterke kwartaalcijfers en steeg met maar liefst 7,1%. Als een van Amerika's grootste conglomeraten de omzet exclusief acquisities met 6% ziet stijgen is dat een belangrijk positief signaal. Topman Jeffrey Immelt noemde het kwartaal zelfs een goede voorbode voor 2011, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.