Dat zou gebeuren via specifieke producten die speciaal door deze schaduwbanken ontwikkeld werden. Maar inmiddels is er sprake van een eerste bankroet in de wereld van het schaduwbankieren. Het ICBC heeft laten weten dat het de houders van het "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product" niet ter hulp zal komen.

De looptijd van dit product reikt tot 31 januari, er staat ongeveer 492 miljoen dollar uit. De grootste vrees van de autoriteiten in China is dat dit bankroet ook andere delen van de wereld van het schaduwbankieren zal treffen. De vrees voor besmetting is met andere woorden hoog opgelaaid.

Dat zou gebeuren via specifieke producten die speciaal door deze schaduwbanken ontwikkeld werden. Maar inmiddels is er sprake van een eerste bankroet in de wereld van het schaduwbankieren. Het ICBC heeft laten weten dat het de houders van het "Credit Equals Gold #1 Collective Trust Product" niet ter hulp zal komen. De looptijd van dit product reikt tot 31 januari, er staat ongeveer 492 miljoen dollar uit. De grootste vrees van de autoriteiten in China is dat dit bankroet ook andere delen van de wereld van het schaduwbankieren zal treffen. De vrees voor besmetting is met andere woorden hoog opgelaaid.