De provincie Yunnan werd op heterdaad betrapt wat betreft het manipuleren van de cijfers. Voor 2012 werd in de provincie Yunnan een economische output van 2750 miljard yuan gemeld, terwijl het werkelijke cijfer slechts 1060 miljard yuan zou bedragen.

Dat is een vertekening van de werkelijkheid met maar liefst 150%. Een eerste Chinese provincie is dus gepakt op het schromelijk overdrijven van economische cijfers, maar algemeen wordt verwacht dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Er lijkt meer van hetzelfde op komst te zijn.

De provincie Yunnan werd op heterdaad betrapt wat betreft het manipuleren van de cijfers. Voor 2012 werd in de provincie Yunnan een economische output van 2750 miljard yuan gemeld, terwijl het werkelijke cijfer slechts 1060 miljard yuan zou bedragen. Dat is een vertekening van de werkelijkheid met maar liefst 150%. Een eerste Chinese provincie is dus gepakt op het schromelijk overdrijven van economische cijfers, maar algemeen wordt verwacht dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Er lijkt meer van hetzelfde op komst te zijn.