Het gaat om volgende acht deelnemende besturen: stad Aalst, stad Beringen, gemeente Boom, stad Bree, stad Brugge, stad Lier, gemeente Wachtebeke en gemeente Zaventem.

Na de uitgifte van langlopende thesauriebewijzen voor een grote centrumstad via ING België eerder dit jaar, werd de idee opgevat om een dergelijke uitgifte te doen voor een groep steden en gemeenten.

Het bundelen van krachten maakt dat de gemeenten zich nog beter kunnen positioneren naar investeerders, en op die manier de prijs gunstig beïnvloeden.

Bovendien werkt dit drempelverlagend en zorgt het er voor dat ook kleinere besturen een beroep kunnen doen op dit type van financieringsinstrument.

Het gaat om volgende acht deelnemende besturen: stad Aalst, stad Beringen, gemeente Boom, stad Bree, stad Brugge, stad Lier, gemeente Wachtebeke en gemeente Zaventem. Na de uitgifte van langlopende thesauriebewijzen voor een grote centrumstad via ING België eerder dit jaar, werd de idee opgevat om een dergelijke uitgifte te doen voor een groep steden en gemeenten. Het bundelen van krachten maakt dat de gemeenten zich nog beter kunnen positioneren naar investeerders, en op die manier de prijs gunstig beïnvloeden. Bovendien werkt dit drempelverlagend en zorgt het er voor dat ook kleinere besturen een beroep kunnen doen op dit type van financieringsinstrument.