Op het vlak van bedrijfsresultaten blijft het echter doodstil, er staat vandaag geen enkele bekende naam op de agenda. Volgende week maandagavond wordt het seizoen definitief op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa.

Meer activiteit op primaire markt voor bedrijven en banken

De goede stemming op de obligatiemarkten vertaalt zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook in hogere activiteit op de primaire markt voor bedrijven en banken.

Een van de meest opvallende emissies was die van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo, die een 3-jaars lening uitgaf (swap + 410 bps).

Het was de eerste emissie van een bank uit de perifere landen sinds maart. Positief is dat de markt open is voor dit soort namen, maar de hoge risico-opslag geeft de moeilijke situatie aan voor banken uit de periferie op de kapitaalmarkt.

De Nederlandse banken ING (3-jaars, swap + 125 bps) en ABN Amro (10-jaars achtergesteld, swap + 525 bps) hebben daar weinig last van.

De vraag naar spreadproducten en daling van risico-opslagen heeft niet tot gevolg dat beleggers massaal veilige havens verlaten. De Duitse 10-jaars rente blijft in de afgelopen dagen stabiel op een tarief van iets boven de 1,50%.

De emissie van een nieuwe 1,25% 5-jaars Nederlandse staatsobligatie was gisteren zeer succesvol. Er werd voor maar liefst Eur 13,5 mrd ingeschreven. De lening kwam uit op Eur 6 mrd, waar van tevoren gerekend was op een plaatsing van Eur 4 mrd.

Op het vlak van bedrijfsresultaten blijft het echter doodstil, er staat vandaag geen enkele bekende naam op de agenda. Volgende week maandagavond wordt het seizoen definitief op gang geschoten met de kwartaalcijfers van Alcoa. Meer activiteit op primaire markt voor bedrijven en banken De goede stemming op de obligatiemarkten vertaalt zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook in hogere activiteit op de primaire markt voor bedrijven en banken. Een van de meest opvallende emissies was die van de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo, die een 3-jaars lening uitgaf (swap + 410 bps). Het was de eerste emissie van een bank uit de perifere landen sinds maart. Positief is dat de markt open is voor dit soort namen, maar de hoge risico-opslag geeft de moeilijke situatie aan voor banken uit de periferie op de kapitaalmarkt. De Nederlandse banken ING (3-jaars, swap + 125 bps) en ABN Amro (10-jaars achtergesteld, swap + 525 bps) hebben daar weinig last van. De vraag naar spreadproducten en daling van risico-opslagen heeft niet tot gevolg dat beleggers massaal veilige havens verlaten. De Duitse 10-jaars rente blijft in de afgelopen dagen stabiel op een tarief van iets boven de 1,50%. De emissie van een nieuwe 1,25% 5-jaars Nederlandse staatsobligatie was gisteren zeer succesvol. Er werd voor maar liefst Eur 13,5 mrd ingeschreven. De lening kwam uit op Eur 6 mrd, waar van tevoren gerekend was op een plaatsing van Eur 4 mrd.