Vooral tegenvallende macro-economische indicatoren beïnvloeden dat sentiment in negatieve zin. In Europa waren er de zwakke Spaanse BBP-cijfers, maar vooral de onverwachte krimp van het Amerikaanse BBP in het vierde kwartaal deed de beleggers opschrikken.

Dat belooft niet veel goed voor de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die voor morgen op de agenda staan.

De analisten rekenen slechts op een toename van het aantal nieuwe jobs met 150.000, terwijl de werkloosheidsgraad ongewijzigd zou zijn gebleven op 7,80%.

Vooral tegenvallende macro-economische indicatoren beïnvloeden dat sentiment in negatieve zin. In Europa waren er de zwakke Spaanse BBP-cijfers, maar vooral de onverwachte krimp van het Amerikaanse BBP in het vierde kwartaal deed de beleggers opschrikken. Dat belooft niet veel goed voor de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die voor morgen op de agenda staan. De analisten rekenen slechts op een toename van het aantal nieuwe jobs met 150.000, terwijl de werkloosheidsgraad ongewijzigd zou zijn gebleven op 7,80%.