Dat is te vergelijken met +528 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011 en +445 miljoen euro in het derde kwartaal van 2010.

Het onderliggende resultaat voor de eerste negen maanden van 2011 bedroeg +937 miljoen euro, tegenover +1 542 miljoen euro voor dezelfde periode in 2010.

Het IFRS-nettoresultaat voor het derde kwartaal van 2011 kwam uit op een nettoverlies van 1 579 miljoen euro, in vergelijking met een nettowinst van 333 miljoen euro in het vorige kwartaal en 545 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van 2010.

Dat betekent dat de groep in totaal een nettoverlies van 424 miljoen euro heeft gegenereerd in de eerste negen maanden van 2011, tegenover een nettowinst van 1 136 miljoen euro voor dezelfde periode in 2010.

Jan Vanhevel, Groeps-CEO: 'Het derde kwartaal werd voor KBC gekenmerkt door blijvend goede onderliggende inkomsten en een aanzienlijke vooruitgang in ons desinvesteringsplan en de afbouw van onze risico's. We tekenden verkoopovereenkomsten voor KBL EPB en Fidea. We hebben ons CDO- en ABS-risico verder afgebouwd en hebben onze oorspronkelijke doelstelling al bereikt (0,5 miljard euro kapitaalvrijgave). We hebben ook onze positie overheidsobligaties van Zuid-Europese landen aanzienlijk afgebouwd. Helaas werden de derdekwartaalresultaten ook sterk beïnvloed door uitzonderlijke elementen verbonden aan het onzekere macro-economische klimaat en de moeilijke, turbulente marktomstandigheden. We betreuren het dat we in het derde kwartaal een verlies boeken dat grotendeels te wijten is aan die marktgebonden elementen. Nochtans blijven onze kernactiviteiten fundamenteel gezond en hebben we een erg stevige cliëntenbasis op onze kernmarkten in België en Centraal-Europa, waar we de kredieten en deposito's verder zagen groeien en we een uitstekend onderliggend verzekeringsresultaat neerzetten. We hebben een gezond liquiditeitsprofiel dat wordt ondersteund door een stabiele cliëntendepositobasis. Bovendien is en blijft onze solvabiliteitspositie sterk zodat we de kredietverlening aan onze cliënten konden blijven opvoeren."

Dat is te vergelijken met +528 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2011 en +445 miljoen euro in het derde kwartaal van 2010. Het onderliggende resultaat voor de eerste negen maanden van 2011 bedroeg +937 miljoen euro, tegenover +1 542 miljoen euro voor dezelfde periode in 2010. Het IFRS-nettoresultaat voor het derde kwartaal van 2011 kwam uit op een nettoverlies van 1 579 miljoen euro, in vergelijking met een nettowinst van 333 miljoen euro in het vorige kwartaal en 545 miljoen euro in het overeenkomstige kwartaal van 2010. Dat betekent dat de groep in totaal een nettoverlies van 424 miljoen euro heeft gegenereerd in de eerste negen maanden van 2011, tegenover een nettowinst van 1 136 miljoen euro voor dezelfde periode in 2010. Jan Vanhevel, Groeps-CEO: 'Het derde kwartaal werd voor KBC gekenmerkt door blijvend goede onderliggende inkomsten en een aanzienlijke vooruitgang in ons desinvesteringsplan en de afbouw van onze risico's. We tekenden verkoopovereenkomsten voor KBL EPB en Fidea. We hebben ons CDO- en ABS-risico verder afgebouwd en hebben onze oorspronkelijke doelstelling al bereikt (0,5 miljard euro kapitaalvrijgave). We hebben ook onze positie overheidsobligaties van Zuid-Europese landen aanzienlijk afgebouwd. Helaas werden de derdekwartaalresultaten ook sterk beïnvloed door uitzonderlijke elementen verbonden aan het onzekere macro-economische klimaat en de moeilijke, turbulente marktomstandigheden. We betreuren het dat we in het derde kwartaal een verlies boeken dat grotendeels te wijten is aan die marktgebonden elementen. Nochtans blijven onze kernactiviteiten fundamenteel gezond en hebben we een erg stevige cliëntenbasis op onze kernmarkten in België en Centraal-Europa, waar we de kredieten en deposito's verder zagen groeien en we een uitstekend onderliggend verzekeringsresultaat neerzetten. We hebben een gezond liquiditeitsprofiel dat wordt ondersteund door een stabiele cliëntendepositobasis. Bovendien is en blijft onze solvabiliteitspositie sterk zodat we de kredietverlening aan onze cliënten konden blijven opvoeren."