Zoals al eerder reeds vermeld "wenst de Belgische chemische groep zich te ontdoen van haar sterk cyclische activiteiten" (zoals bijv. door de oprichting van een joint venture met Ineos voor PVC-activiteiten).

Deze JV bevat een clausule waardoor Solvay haar aandeel kan verkopen na vier of zes jaar) en zich richten op gespecialiseerde chemische producten waarvan de marges hoger zijn.

De overname ter waarde van 1 miljard euro (ongeveer 10 keer de EBITDA van de Amerikaanse groep) heeft geen invloed op de sterkte van de balans van Solvay (de financiering gebeurt in cash en hybride obligaties) maar zal bijdragen tot een lichte verbetering van de winst per aandeel vanaf 2014 (met dank aan de vele synergieën).

Het bedrijf Chemlogics levert chemische oplossingen aan de Amerikaanse olie- en gassector (een sector met veel groeipotentieel, Chemlogics heeft een marktaandeel van 6%).

Maar enige voorzichtigheid blijft geboden want dit is een zeer concurrentiële sector. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Zoals al eerder reeds vermeld "wenst de Belgische chemische groep zich te ontdoen van haar sterk cyclische activiteiten" (zoals bijv. door de oprichting van een joint venture met Ineos voor PVC-activiteiten). Deze JV bevat een clausule waardoor Solvay haar aandeel kan verkopen na vier of zes jaar) en zich richten op gespecialiseerde chemische producten waarvan de marges hoger zijn. De overname ter waarde van 1 miljard euro (ongeveer 10 keer de EBITDA van de Amerikaanse groep) heeft geen invloed op de sterkte van de balans van Solvay (de financiering gebeurt in cash en hybride obligaties) maar zal bijdragen tot een lichte verbetering van de winst per aandeel vanaf 2014 (met dank aan de vele synergieën). Het bedrijf Chemlogics levert chemische oplossingen aan de Amerikaanse olie- en gassector (een sector met veel groeipotentieel, Chemlogics heeft een marktaandeel van 6%). Maar enige voorzichtigheid blijft geboden want dit is een zeer concurrentiële sector. Delaunay heeft een advies opbouwen.