Het is dan ook begrijpelijk waarom de financiële markten (aandelen, obligaties, grondstoffen) ter plaatse trappelen.

Deze gebeurtenissen zullen volgens Arnaud Delaunay van Leleux enerzijds de aandacht van de beleggers opeisen en anderzijds de trend van de aandelenmarkten voor de rest van deze zomer vastleggen.

De financiële markten hebben volgens Delaunay snel gereageerd telkens wanneer een vergadering werd gehouden door een centrale bank.

Deze vaststelling is niet verwonderlijk. Centrale banken handelen vooral op de geldmarkt (vraag en aanbod van kapitaal op korte en middellange termijn) voor het dagelijks beheer van de liquiditeit in het financiële systeem.

Deze markt is direct gelinkt aan de activiteiten van banken, verzekeringsmaatschappijen, bedrijven en overheden. Een soepel monetair beleid (zoals we dat nu kennen) stelt financiële instellingen in staat zich zeer goedkoop te financieren op de geldmarkt.

Maar het vermindert ook de "stress" voor de staatsobligaties die de belangrijkste activa van de verzekeringsmaatschappijen uitmaken. Delaunay heeft een koopadvies voor Ageas.

Het is dan ook begrijpelijk waarom de financiële markten (aandelen, obligaties, grondstoffen) ter plaatse trappelen. Deze gebeurtenissen zullen volgens Arnaud Delaunay van Leleux enerzijds de aandacht van de beleggers opeisen en anderzijds de trend van de aandelenmarkten voor de rest van deze zomer vastleggen. De financiële markten hebben volgens Delaunay snel gereageerd telkens wanneer een vergadering werd gehouden door een centrale bank. Deze vaststelling is niet verwonderlijk. Centrale banken handelen vooral op de geldmarkt (vraag en aanbod van kapitaal op korte en middellange termijn) voor het dagelijks beheer van de liquiditeit in het financiële systeem. Deze markt is direct gelinkt aan de activiteiten van banken, verzekeringsmaatschappijen, bedrijven en overheden. Een soepel monetair beleid (zoals we dat nu kennen) stelt financiële instellingen in staat zich zeer goedkoop te financieren op de geldmarkt. Maar het vermindert ook de "stress" voor de staatsobligaties die de belangrijkste activa van de verzekeringsmaatschappijen uitmaken. Delaunay heeft een koopadvies voor Ageas.