De hoofdreden waarom vooral de Amerikaanse beurzen in goeden doen waren was omdat Janet Yellen aangaf dat de Amerikaanse economie nog wel een tijdje monetaire steun kan gebruiken.

Daarbij verwees ze naar het feit dat er nogal wat "slack" in 's werelds grootste economie zit. In mensentaal betekent dit daar er nog veel exces capaciteit in fabrieken maar ook in onderbenuttigd menselijke potentieel (lees werklozen) is waardoor de economie nog een stuk sterker kan groeien zonder inflatie te creëren.

Vanmorgen valt er op de Europese beurzen weinig of niets te beleven, de belangrijkste indices openen iets hoger maar van grote verschuivingen is nergens sprake. De BEL 20 kon in de opening een winst van een kwart procent laten optekenen, zonder dat er grote uitschieters binnen de index waren.

De hoofdreden waarom vooral de Amerikaanse beurzen in goeden doen waren was omdat Janet Yellen aangaf dat de Amerikaanse economie nog wel een tijdje monetaire steun kan gebruiken. Daarbij verwees ze naar het feit dat er nogal wat "slack" in 's werelds grootste economie zit. In mensentaal betekent dit daar er nog veel exces capaciteit in fabrieken maar ook in onderbenuttigd menselijke potentieel (lees werklozen) is waardoor de economie nog een stuk sterker kan groeien zonder inflatie te creëren. Vanmorgen valt er op de Europese beurzen weinig of niets te beleven, de belangrijkste indices openen iets hoger maar van grote verschuivingen is nergens sprake. De BEL 20 kon in de opening een winst van een kwart procent laten optekenen, zonder dat er grote uitschieters binnen de index waren.