Q-Cells had al aangekondigd dat het de terugbetaling van zijn converteerbare obligatie die vervalt in februari, met enkele maanden wilde uitstellen. Door juridische problemen moet het daar nu van afzien. De Duitse producent van zonnepanelen zou de lening nu in schijven willen aflossen. Q-Cells heeft daarnaast bekendgemaakt dat het onderhandelingen wil beginnen om twee andere obligaties die vervallen in 2014 en 2015 om te zetten in aandelen.

Voor Q-Cells is dat de beste strategie om in de toekomst weer winst te kunnen maken, maar die operatie is niet in het voordeel van de huidige aandeelhouders, aangezien de obligatiehouders dan bijna zeker het belangrijkste deel van het kapitaal in handen krijgen. Omdat we al vaak zijn teleurgesteld, verkopen we onze aandelen in het bedrijf, maar niet zonder ons bij u te excuseren voor die povere investering.

Gelukkig trekt onze beleggingsportefeuille voordeel van de koersstijging van heel wat aandelen. Een van die stijgers is het aandeel van BNP Paribas, waarvan de soliditeit nog maar eens werd bevestigd door het kredietagentschap Standard & Poor's (S&P). Na de verlaging van de kredietwaardigheid van Frankrijk (van AAA tot AA+) heeft S&P ook de kredietrating van Société Générale, Crédit Agricole en Caisse des Dépots en Consignations naar beneden bijgesteld. BNP Paribas behield zijn uitstekende rating (AA-), één stapje onder die van Rabobank, de bank met de hoogste notering ter wereld.

De holding FFP heeft zijn achterstand op Peugeot kunnen goedmaken, na onze aankoop tegen 32 euro vorige donderdag.

Cédric Boitte

Verkooporder

1250 aandelen Q-Cells (ISIN-code: DE0005558662) tegen minimaal 0,35 EUR

Q-Cells had al aangekondigd dat het de terugbetaling van zijn converteerbare obligatie die vervalt in februari, met enkele maanden wilde uitstellen. Door juridische problemen moet het daar nu van afzien. De Duitse producent van zonnepanelen zou de lening nu in schijven willen aflossen. Q-Cells heeft daarnaast bekendgemaakt dat het onderhandelingen wil beginnen om twee andere obligaties die vervallen in 2014 en 2015 om te zetten in aandelen. Voor Q-Cells is dat de beste strategie om in de toekomst weer winst te kunnen maken, maar die operatie is niet in het voordeel van de huidige aandeelhouders, aangezien de obligatiehouders dan bijna zeker het belangrijkste deel van het kapitaal in handen krijgen. Omdat we al vaak zijn teleurgesteld, verkopen we onze aandelen in het bedrijf, maar niet zonder ons bij u te excuseren voor die povere investering.Gelukkig trekt onze beleggingsportefeuille voordeel van de koersstijging van heel wat aandelen. Een van die stijgers is het aandeel van BNP Paribas, waarvan de soliditeit nog maar eens werd bevestigd door het kredietagentschap Standard & Poor's (S&P). Na de verlaging van de kredietwaardigheid van Frankrijk (van AAA tot AA+) heeft S&P ook de kredietrating van Société Générale, Crédit Agricole en Caisse des Dépots en Consignations naar beneden bijgesteld. BNP Paribas behield zijn uitstekende rating (AA-), één stapje onder die van Rabobank, de bank met de hoogste notering ter wereld.De holding FFP heeft zijn achterstand op Peugeot kunnen goedmaken, na onze aankoop tegen 32 euro vorige donderdag.Cédric BoitteVerkooporder1250 aandelen Q-Cells (ISIN-code: DE0005558662) tegen minimaal 0,35 EUR