De macro-economische omgeving lijkt stelselmatig te verbeteren en dit toont zich reeds in het orderboek van Siemens tijdens Q1/2014 : +15% voor de zone Europa-Midden-Oosten-Afrika / +12% in Duitsland / +28% in de VSA en +23% in China.

De groep bevestigde nogmaals de vooruitzichten voor 2014, ofwel een operationele marge tussen 9,5% en 10,5% voor elk van haar activiteiten (tegen 7-8 % in 2013), een ratio book-to-bill groter dan 1 (= de verhouding van de nieuw ontvangen orders t.o.v. de gefactureerde leveringen) en tenslotte een stijging van de nettowinst met tenminste 15%.

Historisch gezien kent de sector van de kapitaalgoederen een herstel van de FCF (Free-Cash-Flow) wanneer de economische terugval achter de rug is.

Dankzij de vele kostenbesparingen en gezien het vermogen om het bedrijfsresultaat om te zetten in cash-flow (gemiddeld 80%) zou Siemens in de komende kwartalen opnieuw positief kunnen verrassen. Delaunay heeft een advies opbouwen.

De macro-economische omgeving lijkt stelselmatig te verbeteren en dit toont zich reeds in het orderboek van Siemens tijdens Q1/2014 : +15% voor de zone Europa-Midden-Oosten-Afrika / +12% in Duitsland / +28% in de VSA en +23% in China. De groep bevestigde nogmaals de vooruitzichten voor 2014, ofwel een operationele marge tussen 9,5% en 10,5% voor elk van haar activiteiten (tegen 7-8 % in 2013), een ratio book-to-bill groter dan 1 (= de verhouding van de nieuw ontvangen orders t.o.v. de gefactureerde leveringen) en tenslotte een stijging van de nettowinst met tenminste 15%. Historisch gezien kent de sector van de kapitaalgoederen een herstel van de FCF (Free-Cash-Flow) wanneer de economische terugval achter de rug is. Dankzij de vele kostenbesparingen en gezien het vermogen om het bedrijfsresultaat om te zetten in cash-flow (gemiddeld 80%) zou Siemens in de komende kwartalen opnieuw positief kunnen verrassen. Delaunay heeft een advies opbouwen.