De rest van het verhaal is bekend: de troika bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank schoten de Grieken ter hulp. Onlangs slaagde het land er opnieuw in om zelf geld op te halen op de financiële markten.

Maar ook de Griekse beurs heeft het opvallend goed gedaan. De toonaangevende Global X FTSE Greece 20 ETF presteerde veel beter dan de S&P 500, waarbij vooral de hedge funds op grote schaal Griekse aandelen kochten. Griekenland is geen alleenstaand geval, ook andere landen die met een schuldencrisis geconfronteerd werden zagen de beurskoersen door het plafond vliegen.

De rest van het verhaal is bekend: de troika bestaande uit de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank schoten de Grieken ter hulp. Onlangs slaagde het land er opnieuw in om zelf geld op te halen op de financiële markten. Maar ook de Griekse beurs heeft het opvallend goed gedaan. De toonaangevende Global X FTSE Greece 20 ETF presteerde veel beter dan de S&P 500, waarbij vooral de hedge funds op grote schaal Griekse aandelen kochten. Griekenland is geen alleenstaand geval, ook andere landen die met een schuldencrisis geconfronteerd werden zagen de beurskoersen door het plafond vliegen.