Toen maakten de zogenaamde Subprime 1.0 staple home loans opspraak. Het betrof kredieten die meer dekten dan alleen maar de aankoop van het huis. Wie het krediet afsloot, kreeg nog eens een kwart van het aankoopbedrag voor het huis ter beschikking om verbeteringen aan te brengen.

Het getal 125 is opnieuw opgedoken in de vorm van een nieuw krediet dat wordt aangeboden aan Amerikanen in financiële moeilijkheden. De jaarlijkse rentevoet voor dit krediet bedraagt inderdaad 125%. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk krediet als een wurgslang werkt, de keel van de ontlener wordt langzaam maar zeker dichtgeknepen.

Toen maakten de zogenaamde Subprime 1.0 staple home loans opspraak. Het betrof kredieten die meer dekten dan alleen maar de aankoop van het huis. Wie het krediet afsloot, kreeg nog eens een kwart van het aankoopbedrag voor het huis ter beschikking om verbeteringen aan te brengen. Het getal 125 is opnieuw opgedoken in de vorm van een nieuw krediet dat wordt aangeboden aan Amerikanen in financiële moeilijkheden. De jaarlijkse rentevoet voor dit krediet bedraagt inderdaad 125%. Het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk krediet als een wurgslang werkt, de keel van de ontlener wordt langzaam maar zeker dichtgeknepen.