Er pakken zich donkere wolken samen boven de oliemarkt in de vorm van een wijziging in de verhouding tussen vraag en aanbod, wijziging die uiteindelijk kunnen leiden tot een forse correctie in de olieprijs. Het trio herinnert er aan dat de prijs voor WTI sinds november van vorig jaar met circa 25% is gestegen.

Technisch is er hier sprake van een overkochte situatie die vraagt om een correctie. Die correctie zou echter ook de aandelen uit de oliesector treffen, met als uiteindelijk gevolg een algemene correctie op de beurzen. Olie is volgens Deutsche Bank op basis van de fundamentals momenteel de duurste grondstof.

Er pakken zich donkere wolken samen boven de oliemarkt in de vorm van een wijziging in de verhouding tussen vraag en aanbod, wijziging die uiteindelijk kunnen leiden tot een forse correctie in de olieprijs. Het trio herinnert er aan dat de prijs voor WTI sinds november van vorig jaar met circa 25% is gestegen. Technisch is er hier sprake van een overkochte situatie die vraagt om een correctie. Die correctie zou echter ook de aandelen uit de oliesector treffen, met als uiteindelijk gevolg een algemene correctie op de beurzen. Olie is volgens Deutsche Bank op basis van de fundamentals momenteel de duurste grondstof.