Maar daarmee zijn de Italiaanse problemen nog niet opgelost. Maar liefst 29,90% van de bevolking van het land is onder de armoedegrens beland of dreigt daar alleszins onder te belanden. Daarmee zit Italië duidelijk boven het Europees gemiddelde van 24,80%.

Italië moet dringend ingrijpende hervormingen doorvoeren, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Premier Enrico Letta heeft weliswaar een vertrouwensstemming gewonnen in het parlement, maar de uitvoering van de geplande hervormingen kan nog geruime tijd op zich laten wachten. Eén op vijf Italianen kan zich niet fatsoenlijk voeden, hetgeen aangeeft dat de tijd dringt.

Maar daarmee zijn de Italiaanse problemen nog niet opgelost. Maar liefst 29,90% van de bevolking van het land is onder de armoedegrens beland of dreigt daar alleszins onder te belanden. Daarmee zit Italië duidelijk boven het Europees gemiddelde van 24,80%. Italië moet dringend ingrijpende hervormingen doorvoeren, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Premier Enrico Letta heeft weliswaar een vertrouwensstemming gewonnen in het parlement, maar de uitvoering van de geplande hervormingen kan nog geruime tijd op zich laten wachten. Eén op vijf Italianen kan zich niet fatsoenlijk voeden, hetgeen aangeeft dat de tijd dringt.