Volgens RealtyTrac zal het drie jaar duren alvorens de vastgoedmarkt de foreclosures heeft verwerkt. Dat betekent dat de kansen op een gefundeerd herstel relatief klein zijn.

Tijdens de zomer hebben de banken het tempo van de foreclosures nog opgedreven. Dit jaar zullen in totaal 1,20 miljoen huizen in beslag genomen worden, waar er dat vorig jaar maar 1 miljoen waren.

Ter vergelijking: in 2005, voor het uitbreken van de vastgoedcrisis, bedroeg het totaal aantal foreclosures maar 100.000. De gemiddelde korting ten opzichte van een huis dat niet onder dwang werd verkocht, bedroeg 26%.

Volgens RealtyTrac zal het drie jaar duren alvorens de vastgoedmarkt de foreclosures heeft verwerkt. Dat betekent dat de kansen op een gefundeerd herstel relatief klein zijn. Tijdens de zomer hebben de banken het tempo van de foreclosures nog opgedreven. Dit jaar zullen in totaal 1,20 miljoen huizen in beslag genomen worden, waar er dat vorig jaar maar 1 miljoen waren. Ter vergelijking: in 2005, voor het uitbreken van de vastgoedcrisis, bedroeg het totaal aantal foreclosures maar 100.000. De gemiddelde korting ten opzichte van een huis dat niet onder dwang werd verkocht, bedroeg 26%.