Een ongekend aantal bedrijven trekt naar de beurs in de VS

Voor het eerst in meer dan 10 jaar is het 2de kwartaal van 2014 het derde achtereenvolgende kwartaal met meer dan 70 beursintroducties op de Amerikaanse beurzen. NYSE en NASDAQ zijn samen goed voor een gecombineerd totaal van 162 beursintroducties, waarbij US $ 35.0b werd opgehaald in de eerste helft van 2014, waaronder zeven deals met een IPO opbrengst boven de US $ 1b.

Met 217 deals die US $ 33.7b opgehaald hebben – een stijging van respectievelijk 64% en 45% t.o.v. de eerste helft van 2013 – kenden de beurzen in Azië meer IPO’s dan enige andere regio.

Vier van de 20 grootste IPO’s in de eerste helft van 2014 waren op Aziatische beurzen – drie beursintroducties op Hong Kong en een beursgang op Tokyo Stock Exchange. De vooruitzichten zijn rooskleurig voor de tweede helft van 2014.

Marc Guns, verantwoordelijke vennoot Transactions bij EY België: “In de tweede jaarhelft van 2014 verwachten wij een verdere versnelling in de mondiale IPO-markt. Naarmate de economie verder herstelt, zijn alle fundamenten aanwezig voor een langdurige periode van sterke en gestage IPO-activiteit. We verwachten vnl in de financiële, vastgoed, technologie-sector en in de sector van consumentenproducten en-diensten een significante opleving van IPO’s in de tweede helft van 2014 dankzij een stijging van het consumentenvertrouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content