Hartnett is van mening dat we ons zand in de ogen laten strooien door te geloven in de relatieve kalmte op de financiële markten in de afgelopen weken.

In zijn rapport "The new Berlin Wall" wijst hij er op dat de koersen van Duitse obligaties en aandelen zijn gestegen terwijl de jeugdwerkloosheid in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal door het plafond is gevolgen. Volgens Hartnettt is dit het beste bewijs dat de eurozone heeft gefaald.

Maar ook in de Verenigde Staten doet zich dezelfde evolutie voor. De rijken worden steeds rijker dankzij de aanhoudende stijging van de koersen op de beurs van Wall Street, terwijl de armen langs de zijlijn moeten toekijken. Het aantal armen vertoont overigens een sterk stijgende trend.

Hartnett is van mening dat we ons zand in de ogen laten strooien door te geloven in de relatieve kalmte op de financiële markten in de afgelopen weken. In zijn rapport "The new Berlin Wall" wijst hij er op dat de koersen van Duitse obligaties en aandelen zijn gestegen terwijl de jeugdwerkloosheid in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal door het plafond is gevolgen. Volgens Hartnettt is dit het beste bewijs dat de eurozone heeft gefaald. Maar ook in de Verenigde Staten doet zich dezelfde evolutie voor. De rijken worden steeds rijker dankzij de aanhoudende stijging van de koersen op de beurs van Wall Street, terwijl de armen langs de zijlijn moeten toekijken. Het aantal armen vertoont overigens een sterk stijgende trend.