De economische groei in het derde kwartaal in de VS werd in de tweede schatting op 2,5% geschat (1e schatting 2,3% en 2kw. op 1,7%) met de consumentenbestedingen hoger op 2,8% en de export aantrekkend naar 6,3%.

Daarentegen bleven de verkopen van bestaande woningen onder druk met een daling van 2,2%. De licht verbeterende trend was ook zichtbaar in Europa waar de inkoopmanagersindex van 53,8 in oktober naar 55,4 in november steeg met zowel de verwerkende industrie als de dienstensector in de plus.

Daarnaast blijft ook de crisis in de Eurozone als een zwaard van Damocles op de financiële markten wegen.

De economische groei in het derde kwartaal in de VS werd in de tweede schatting op 2,5% geschat (1e schatting 2,3% en 2kw. op 1,7%) met de consumentenbestedingen hoger op 2,8% en de export aantrekkend naar 6,3%. Daarentegen bleven de verkopen van bestaande woningen onder druk met een daling van 2,2%. De licht verbeterende trend was ook zichtbaar in Europa waar de inkoopmanagersindex van 53,8 in oktober naar 55,4 in november steeg met zowel de verwerkende industrie als de dienstensector in de plus. Daarnaast blijft ook de crisis in de Eurozone als een zwaard van Damocles op de financiële markten wegen.