In 2012 is dat risico met 0,50% gestegen tot 24,80% en alles wijst er op dat dit percentage sindsdien alleen nog maar is toegenomen. In totaal zouden zowat 125 miljoen Europeanen rechtstreeks met armoede bedreigd worden. Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke situatie op termijn onhoudbaar is.

De dreiging van een steil oplopende werkloosheid vormt meteen ook de verklaring waarom bij de Europese verkiezingen extreem links, dat een punt wil zetten achter de golf van besparingen, en extreem-rechts, dat geen heil meer ziet in het Europees project, zoveel aanhang konden winnen.

In 2012 is dat risico met 0,50% gestegen tot 24,80% en alles wijst er op dat dit percentage sindsdien alleen nog maar is toegenomen. In totaal zouden zowat 125 miljoen Europeanen rechtstreeks met armoede bedreigd worden. Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke situatie op termijn onhoudbaar is. De dreiging van een steil oplopende werkloosheid vormt meteen ook de verklaring waarom bij de Europese verkiezingen extreem links, dat een punt wil zetten achter de golf van besparingen, en extreem-rechts, dat geen heil meer ziet in het Europees project, zoveel aanhang konden winnen.