Eén goudmijnaandeel heeft de grote storm doorstaan, de koers van dit aandeel noteert op het moment van schrijven sinds 1 januari zelfs bijna 7% hoger. Het betreft niemand meer of minder dan Freeport-McMoran, een mijnbouwbedrijf dat niet in de GDX is opgenomen.

Gina Sanchez, stichter van Chantico Global, wijst er op dat het beeld van Freeport-McMoran als goudmijnbedrijf enigszins misleidend is. Over het voorbije kwartaal realiseerde het bedrijf namelijk het grootste deel van zijn omzet uit de verkoop van koper. Op deze markt staat Freeport bijzonder sterk en dat verklaart de sterke prestaties van de koers.

Eén goudmijnaandeel heeft de grote storm doorstaan, de koers van dit aandeel noteert op het moment van schrijven sinds 1 januari zelfs bijna 7% hoger. Het betreft niemand meer of minder dan Freeport-McMoran, een mijnbouwbedrijf dat niet in de GDX is opgenomen. Gina Sanchez, stichter van Chantico Global, wijst er op dat het beeld van Freeport-McMoran als goudmijnbedrijf enigszins misleidend is. Over het voorbije kwartaal realiseerde het bedrijf namelijk het grootste deel van zijn omzet uit de verkoop van koper. Op deze markt staat Freeport bijzonder sterk en dat verklaart de sterke prestaties van de koers.