Pas na 10 uur vergaderen werd er een akkoord bereikt. Wanneer de banken morgen opnieuw opengaan, zal de maatregel al een feit zijn.

Volgens de regering was er slechts een keuze tussen het scenario van een wanordelijke bankroet of het scenario van een pijnlijke maar levensnoodzakelijke belasting op bankendeposito's.

Naar verluidt zou de Europese Centrale Bank gedreigd hebben om geen liquiditeiten te verstrekken aan één welbepaalde bank, maar de Cypriotische regering weigerde om de naam van die bank vrij te geven.

Vraag is nu wat er in Europa zal gebeuren, gegeven het feit dat Italië geen regering heeft, Spanje met een politiek schandaal kampt en Griekenland problemen heeft om de voorwaarden verbonden aan het eigen reddingsplan in te lossen.

Pas na 10 uur vergaderen werd er een akkoord bereikt. Wanneer de banken morgen opnieuw opengaan, zal de maatregel al een feit zijn. Volgens de regering was er slechts een keuze tussen het scenario van een wanordelijke bankroet of het scenario van een pijnlijke maar levensnoodzakelijke belasting op bankendeposito's. Naar verluidt zou de Europese Centrale Bank gedreigd hebben om geen liquiditeiten te verstrekken aan één welbepaalde bank, maar de Cypriotische regering weigerde om de naam van die bank vrij te geven. Vraag is nu wat er in Europa zal gebeuren, gegeven het feit dat Italië geen regering heeft, Spanje met een politiek schandaal kampt en Griekenland problemen heeft om de voorwaarden verbonden aan het eigen reddingsplan in te lossen.