De bedrijven die de komende week hun resultaten publiceren, zitten voor een groot deel in de hoek van de voedings- en genotmiddelensector.

Voorbeelden hiervan zijn Heineken, Unilever, Nestlé, Coca Cola en ook Reckitt Benckiser. Daarnaast publiceren drie grote Europese banken, Barclays, BNP Paribas en ING, hun resultaten.

Inmiddels heeft de Nederlandse staat het resterende deel van de portefeuille Alt-A hypotheken (risicovolle Amerikaanse hypotheken) verkocht.

Op deze portefeuille die oorspronkelijk aan ING toebehoorde heeft de staat een winst van USD 1,4 miljard gerealiseerd. Andere bedrijven die op enige belangstelling voor hun resultaten kunnen rekenen zijn TomTom en Ordina.

Op het macro-economische vlak gaat de aandacht - na de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vandaag (7/2) - uit naar industriële productiecijfers uit Frankrijk en Italië, twee economisch zwakke broeders in de eurozone.

Ook uit de Verenigde Staten komen volgende week cijfers over de industriële productie in december 2013. Daarnaast letten we ook op de detailhandelsverkopen in Nederland en de Verenigde Staten in januari.

De bedrijven die de komende week hun resultaten publiceren, zitten voor een groot deel in de hoek van de voedings- en genotmiddelensector. Voorbeelden hiervan zijn Heineken, Unilever, Nestlé, Coca Cola en ook Reckitt Benckiser. Daarnaast publiceren drie grote Europese banken, Barclays, BNP Paribas en ING, hun resultaten. Inmiddels heeft de Nederlandse staat het resterende deel van de portefeuille Alt-A hypotheken (risicovolle Amerikaanse hypotheken) verkocht. Op deze portefeuille die oorspronkelijk aan ING toebehoorde heeft de staat een winst van USD 1,4 miljard gerealiseerd. Andere bedrijven die op enige belangstelling voor hun resultaten kunnen rekenen zijn TomTom en Ordina. Op het macro-economische vlak gaat de aandacht - na de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers van vandaag (7/2) - uit naar industriële productiecijfers uit Frankrijk en Italië, twee economisch zwakke broeders in de eurozone. Ook uit de Verenigde Staten komen volgende week cijfers over de industriële productie in december 2013. Daarnaast letten we ook op de detailhandelsverkopen in Nederland en de Verenigde Staten in januari.