De poll vond plaats op een moment dat de tail risks als relatief klein werden ervaren. Had president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank niet te kennen geven de eurozone kost wat kost het hoofd boven water te zullen houden. De eurocrisis werd op dat moment geminimaliseerd.

Toch was er Gabriel Sterne, economist bij frontier markets brokerage Exotix, die Cyprus als belangrijkste bedreiging naar voren schoof.

Hij waarschuwde dat Cyprus de duurste reddingsoperatie tot dusver kon worden, vooral als gevolg van de blootstelling aan Griekenland. Inmiddels heeft Sterne het gelijk aan zijn kant gekregen.

De poll vond plaats op een moment dat de tail risks als relatief klein werden ervaren. Had president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank niet te kennen geven de eurozone kost wat kost het hoofd boven water te zullen houden. De eurocrisis werd op dat moment geminimaliseerd. Toch was er Gabriel Sterne, economist bij frontier markets brokerage Exotix, die Cyprus als belangrijkste bedreiging naar voren schoof. Hij waarschuwde dat Cyprus de duurste reddingsoperatie tot dusver kon worden, vooral als gevolg van de blootstelling aan Griekenland. Inmiddels heeft Sterne het gelijk aan zijn kant gekregen.