De goud/platina ratio is de afgelopen maanden sterk gestegen. De goudkoers ten opzichte van platina dit millenium is nog niet zo hoog geweest.

Als u verwacht dat platina nu ondergewaardeerd is ten opzichte van goud, bijvoorbeeld omdat de relatieve aantrekkelijkheid van goud als 'safe haven' afgenomen is, dan kunt u volgens Royal Bank of Scotland overwegen om long platina en short goud te gaan.

Platina heeft ook meer industriële toepassingen dan goud, dus er is ook vraag uit een andere hoek. Nadeel hiervan is dat platina gevoeliger is voor een stagnerende wereldeconomie. Dit verklaart deels ook de recente daling van platina.

De goud/platina ratio is de afgelopen maanden sterk gestegen. De goudkoers ten opzichte van platina dit millenium is nog niet zo hoog geweest. Als u verwacht dat platina nu ondergewaardeerd is ten opzichte van goud, bijvoorbeeld omdat de relatieve aantrekkelijkheid van goud als 'safe haven' afgenomen is, dan kunt u volgens Royal Bank of Scotland overwegen om long platina en short goud te gaan. Platina heeft ook meer industriële toepassingen dan goud, dus er is ook vraag uit een andere hoek. Nadeel hiervan is dat platina gevoeliger is voor een stagnerende wereldeconomie. Dit verklaart deels ook de recente daling van platina.