Een aantal groeimarkten blijft zonder meer kwetsbaar, op de eerste plaats voor een algemene economische groeivertraging. Daarom wordt met een argwanend oog richting China gekeken, waar de economie wel eens op een harde landing zou kunnen afstevenen.

Die vrees wordt vooral ingegeven door de terugval in de index van de aankoopmanagers, die aangeeft dat de Chinese economie in de komende maanden sneller dan verwacht zou kunnen vertragen. De index van de aankoopmanagers geldt namelijk als een voorlopende indicator.

Een aantal groeimarkten blijft zonder meer kwetsbaar, op de eerste plaats voor een algemene economische groeivertraging. Daarom wordt met een argwanend oog richting China gekeken, waar de economie wel eens op een harde landing zou kunnen afstevenen. Die vrees wordt vooral ingegeven door de terugval in de index van de aankoopmanagers, die aangeeft dat de Chinese economie in de komende maanden sneller dan verwacht zou kunnen vertragen. De index van de aankoopmanagers geldt namelijk als een voorlopende indicator.