Onder deze nieuwe overeenkomst heeft Ablynx een licentie gekregen op het Europese Winter II patent, wat aan de basis lag van het geschil.

In ruil hiervoor zal Ablynx aan Domantis royalties in de "low single digit" grootte-orde betalen voor de eerste vijf Nanobody producten die gecommercialiseerd worden.

Edwin Moses, CEO en voorzitter van Ablynx: "We zijn zeer verheugd dat we dit geschil met Domantis hebben bijgelegd zodat we ons kunnen concentreren op onze belangrijkste doelstelling, namelijk Nanobody producten ontwikkelen en ze door de klinische testen leiden. We denken dat onze investeerders willen dat we, waar mogelijk, onze middelen investeren in Onderzoek en Ontwikkeling in plaats van in rechtszaken. Het feit dat er twee Nanobodies in Phase II studie zijn en dat er tegen eind 2009 een totaal van vier Nanobodies in de kliniek zullen zijn, is het bewijs van de kracht en de mogelijkheden van onze technologie. We hebben nu weer onze handen volledig vrij."

Onder deze nieuwe overeenkomst heeft Ablynx een licentie gekregen op het Europese Winter II patent, wat aan de basis lag van het geschil. In ruil hiervoor zal Ablynx aan Domantis royalties in de "low single digit" grootte-orde betalen voor de eerste vijf Nanobody producten die gecommercialiseerd worden. Edwin Moses, CEO en voorzitter van Ablynx: "We zijn zeer verheugd dat we dit geschil met Domantis hebben bijgelegd zodat we ons kunnen concentreren op onze belangrijkste doelstelling, namelijk Nanobody producten ontwikkelen en ze door de klinische testen leiden. We denken dat onze investeerders willen dat we, waar mogelijk, onze middelen investeren in Onderzoek en Ontwikkeling in plaats van in rechtszaken. Het feit dat er twee Nanobodies in Phase II studie zijn en dat er tegen eind 2009 een totaal van vier Nanobodies in de kliniek zullen zijn, is het bewijs van de kracht en de mogelijkheden van onze technologie. We hebben nu weer onze handen volledig vrij."