Edwin Moses (Ablynx): “We hebben onze handen nu weer volledig vrij

Ablynx heeft vandaag aangekondigd dat het een regeling heeft getroffen met Domantis (een onderdeel van de GlaxoSmithKline groep) in verband met een vermeend geschil met betrekking tot een dadingsovereenkomst die Ablynx en Domantis hebben afgesloten in 2005.

Onder deze nieuwe overeenkomst heeft Ablynx een licentie gekregen op het Europese Winter II patent, wat aan de basis lag van het geschil.

In ruil hiervoor zal Ablynx aan Domantis royalties in de “low single digit” grootte-orde betalen voor de eerste vijf Nanobody producten die gecommercialiseerd worden.

Edwin Moses, CEO en voorzitter van Ablynx: “We zijn zeer verheugd dat we dit geschil met Domantis hebben bijgelegd zodat we ons kunnen concentreren op onze belangrijkste doelstelling, namelijk Nanobody producten ontwikkelen en ze door de klinische testen leiden. We denken dat onze investeerders willen dat we, waar mogelijk, onze middelen investeren in Onderzoek en Ontwikkeling in plaats van in rechtszaken. Het feit dat er twee Nanobodies in Phase II studie zijn en dat er tegen eind 2009 een totaal van vier Nanobodies in de kliniek zullen zijn, is het bewijs van de kracht en de mogelijkheden van onze technologie. We hebben nu weer onze handen volledig vrij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content