Ablynx zal nu in totaal €9 miljoen in mijlpaalbetalingen hebben ontvangen van Boehringer Ingelheim in 2009.

Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van maximaal 10 verschillende geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten.

De overeenkomst zou mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalties die niet werden bekendgemaakt.

Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa.

Edwin Moses (Ablynx): "Het bereiken van drie op onderzoek gebaseerde mijlpalen in minder dan één jaar toont de opmerkelijke vooruitgang aan die geboekt werd in onze strategische alliantie met Boehringer Ingelheim. We zijn verheugd te zien dat het Nanobody platform diverse therapeutische gebieden en complexe doelwitprogramma's bereikt. We kijken ernaar uit om deze Nanobody programma's naar ontwikkeling te brengen."

Ablynx zal nu in totaal €9 miljoen in mijlpaalbetalingen hebben ontvangen van Boehringer Ingelheim in 2009. Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van maximaal 10 verschillende geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten. De overeenkomst zou mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalties die niet werden bekendgemaakt. Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa. Edwin Moses (Ablynx): "Het bereiken van drie op onderzoek gebaseerde mijlpalen in minder dan één jaar toont de opmerkelijke vooruitgang aan die geboekt werd in onze strategische alliantie met Boehringer Ingelheim. We zijn verheugd te zien dat het Nanobody platform diverse therapeutische gebieden en complexe doelwitprogramma's bereikt. We kijken ernaar uit om deze Nanobody programma's naar ontwikkeling te brengen."