Hoe exponentiëler de voorafgaande stijging, hoe steiler de correctie meestal wordt. Dat bleek in de afgelopen uren, want de goudprijs is in sneltreinvaart naar omlaag gekomen. Momenteel wordt er gehandeld iets boven 1700 dollar per troy ounce, tegenover een piek van 1910 dollar. De correctie bedraagt momenteel vanaf de piek dus al zo'n 200 dollar.

Edward Dempsey (Pension Partners): "Goud is momenteel niet zonder risico's, want veel grote beleggers hebben al winstgenomen. Op de markt waren maandag bijvoorbeeld banken als verkopers gesignaleerd, maar ook hedge funds vonden dat het welletjes is geweest. De katalysator die de goudprijs deed corrigeren, was de nieuwe verhoging van de margeverplichting door de CME. Die heeft op die manier eerder dit jaar ook de speculatie in de zilverprijs afgeremd. Het bezit van goud wordt stilaan iets voor mensen met ijzersterke zenuwen. Dat neemt echter niet weg dat goud na een stevige correctie opnieuw koopwaardig wordt."

Hoe exponentiëler de voorafgaande stijging, hoe steiler de correctie meestal wordt. Dat bleek in de afgelopen uren, want de goudprijs is in sneltreinvaart naar omlaag gekomen. Momenteel wordt er gehandeld iets boven 1700 dollar per troy ounce, tegenover een piek van 1910 dollar. De correctie bedraagt momenteel vanaf de piek dus al zo'n 200 dollar. Edward Dempsey (Pension Partners): "Goud is momenteel niet zonder risico's, want veel grote beleggers hebben al winstgenomen. Op de markt waren maandag bijvoorbeeld banken als verkopers gesignaleerd, maar ook hedge funds vonden dat het welletjes is geweest. De katalysator die de goudprijs deed corrigeren, was de nieuwe verhoging van de margeverplichting door de CME. Die heeft op die manier eerder dit jaar ook de speculatie in de zilverprijs afgeremd. Het bezit van goud wordt stilaan iets voor mensen met ijzersterke zenuwen. Dat neemt echter niet weg dat goud na een stevige correctie opnieuw koopwaardig wordt."