Gold Fields Mineral Services (GFMS) publiceerde vorige week de Gold Survey 2011 Update 1. De instelling verwacht dat de vraag- en aanbodtrends uit 2011 zich ook dit jaar zullen doorzetten.

Aan de aanbodzijde zal de mijnproductie verder toenemen terwijl het aanbod van gerecycleerd goud ondanks de prijsstijging

is afgenomen.

De vraag naar gouden juwelen zal in de eerste jaarhelft van 2011 met 3 procent dalen. Exclusief India zal de vooruitgang 8 procent bedragen door een grotere vraag uit China en Turkije.

Gold Fields Mineral Services (GFMS) publiceerde vorige week de Gold Survey 2011 Update 1. De instelling verwacht dat de vraag- en aanbodtrends uit 2011 zich ook dit jaar zullen doorzetten. Aan de aanbodzijde zal de mijnproductie verder toenemen terwijl het aanbod van gerecycleerd goud ondanks de prijsstijging is afgenomen. De vraag naar gouden juwelen zal in de eerste jaarhelft van 2011 met 3 procent dalen. Exclusief India zal de vooruitgang 8 procent bedragen door een grotere vraag uit China en Turkije.