De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg tussen 1 en 11 november met 28 ton.

Dat is volgens Royal Bank of Scotland al meer dan de volledige toename van de maand oktober (20 ton). Ook de hoeveelheid zilver onder beheer van de trackers steeg deze maand al met 46 ton.

De Duitse regering liet weten dat het gebruik van de goudreserves om het schuldenprobleem aan te pakken uitgesloten is.

Eerder werd het aanwenden van die reserves door analisten geopperd als mogelijke oplossing voor het schuldenprobleem maar daar willen de Duitsers dus niet van weten. Het Duitse goud blijft dus onder controle van de Bundesbank.

De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg tussen 1 en 11 november met 28 ton. Dat is volgens Royal Bank of Scotland al meer dan de volledige toename van de maand oktober (20 ton). Ook de hoeveelheid zilver onder beheer van de trackers steeg deze maand al met 46 ton. De Duitse regering liet weten dat het gebruik van de goudreserves om het schuldenprobleem aan te pakken uitgesloten is. Eerder werd het aanwenden van die reserves door analisten geopperd als mogelijke oplossing voor het schuldenprobleem maar daar willen de Duitsers dus niet van weten. Het Duitse goud blijft dus onder controle van de Bundesbank.