Omdat de kansverdeling nogal tweeslachtig is, is het voor beleggers belangrijk dat ze flexibel genoeg blijven om te kunnen reageren op data uit de markten en op beleidsveranderingen.

Ed Devlin (PIMCO): "We verwachten dat de Canadese centrale bank pas op de plaats maakt tot duidelijk is in welke richting de economie omslaat. Vorig jaar hoorde de Canadese staatsobligatiemarkt tot een van de best presterende ter wereld, maar in onze basisverwachting voor 2012 gaan we uit van rendementen van tussen de 2% en 4%. Als de economie in een herstelcyclus terechtkomt, anticiperen we zelfs op de mogelijkheid van negatieve reële rendementen."

Omdat de kansverdeling nogal tweeslachtig is, is het voor beleggers belangrijk dat ze flexibel genoeg blijven om te kunnen reageren op data uit de markten en op beleidsveranderingen. Ed Devlin (PIMCO): "We verwachten dat de Canadese centrale bank pas op de plaats maakt tot duidelijk is in welke richting de economie omslaat. Vorig jaar hoorde de Canadese staatsobligatiemarkt tot een van de best presterende ter wereld, maar in onze basisverwachting voor 2012 gaan we uit van rendementen van tussen de 2% en 4%. Als de economie in een herstelcyclus terechtkomt, anticiperen we zelfs op de mogelijkheid van negatieve reële rendementen."