Dit gebeurt in het zog van gunstige economische perspectieven.

Onlangs werd dit nogmaals bevestigd met de publicatie van de Duitse IFOindicator.

Deze indicator meet het Duitse producentenvertrouwen. In december steeg de IFO-indicator voor de tweede maand op rij. De index (waarvoor zo'n 7.000 Duitse industriëlen uit de verwerkende nijverheid geïnterviewd worden) klom tot 102,4 punten vs 101,4 in november van dit jaar.

Economisten hadden volgens Geert Van Herck een stijging tot 102 punten voorspeld. Dit cijfer wijst er volgens economisten op dat de Duitse economie na een zwakkere periode in de afgelopen maanden opnieuw aan de beterhand is.

Vooral de export naar overzeese bestemmingen (niet voor niets nemen de afgelopen weken de positieve berichten uit China toe) compenseert de zwakke vraag in de rest van de eurozone.

Dat Infineon als Duits bedrijf opveert, is volgens Geert Van Herck snel te begrijpen. De groep is een belangrijke toeleverancier van o.a. Siemens, Alstom, Bombardier en ABB. Allemaal groepen die van het herstel van de internationale investeringscyclus profiteren en een goed gevuld orderboek hebben.

Dit moet de vraag naar halfgeleiders voor transportmateriaal ondersteunen en daarom verwacht Geert Van Herck dat Infineon nog verder kan stijgen.

Dit gebeurt in het zog van gunstige economische perspectieven. Onlangs werd dit nogmaals bevestigd met de publicatie van de Duitse IFOindicator. Deze indicator meet het Duitse producentenvertrouwen. In december steeg de IFO-indicator voor de tweede maand op rij. De index (waarvoor zo'n 7.000 Duitse industriëlen uit de verwerkende nijverheid geïnterviewd worden) klom tot 102,4 punten vs 101,4 in november van dit jaar. Economisten hadden volgens Geert Van Herck een stijging tot 102 punten voorspeld. Dit cijfer wijst er volgens economisten op dat de Duitse economie na een zwakkere periode in de afgelopen maanden opnieuw aan de beterhand is. Vooral de export naar overzeese bestemmingen (niet voor niets nemen de afgelopen weken de positieve berichten uit China toe) compenseert de zwakke vraag in de rest van de eurozone. Dat Infineon als Duits bedrijf opveert, is volgens Geert Van Herck snel te begrijpen. De groep is een belangrijke toeleverancier van o.a. Siemens, Alstom, Bombardier en ABB. Allemaal groepen die van het herstel van de internationale investeringscyclus profiteren en een goed gevuld orderboek hebben. Dit moet de vraag naar halfgeleiders voor transportmateriaal ondersteunen en daarom verwacht Geert Van Herck dat Infineon nog verder kan stijgen.