Moody's heeft vrijdagmorgen de rating verlaagd naar Baa3 (van Baa1). Fitch is van mening dat de stresstest van Ierse banken voldoende inzicht heeft gegeven in de hoeveelheid kapitaal die de banken nog nodig zullen hebben.

Daarnaast zijn volgens Fitch de economische vooruitzichten iets verbeterd. Moody's maakt zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers zorgen over financiële draagkracht van de overheid, de zwakke vooruitzichten voor de groei en onzekerheid met betrekking tot het Europese stabiliteitsmechanisme.

Moody's heeft vrijdagmorgen de rating verlaagd naar Baa3 (van Baa1). Fitch is van mening dat de stresstest van Ierse banken voldoende inzicht heeft gegeven in de hoeveelheid kapitaal die de banken nog nodig zullen hebben. Daarnaast zijn volgens Fitch de economische vooruitzichten iets verbeterd. Moody's maakt zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers zorgen over financiële draagkracht van de overheid, de zwakke vooruitzichten voor de groei en onzekerheid met betrekking tot het Europese stabiliteitsmechanisme.